Parodontologie

Hoe gaat een tandvulling behandeling in z'n gang?

Wanneer wij een gaatje moeten boren bij onze patiënten wordt bij het maken en plaatsen van een vulling altijd eerst de tandbederf verwijderd. Vervolgens zorgen onze tandartsen ervoor dat de vulling zowel de functie als de esthetiek van een tand of kies herstelt. Denk bijvoorbeeld aan een afgebroken stuk tand waarbij de structuur van de tand of kiest herstelt moet worden. Zo zorgen onze tandartsen ervoor dat de nieuwe tandvulling naadloos integreert in uw gebit.

Wat te doen bij pijnklachten na een tandvulling behandeling

Het kan voorkomen dat u 1 tot 2 weken na het vullen van uw tand of kies nog steeds pijnklachten heeft. Dit komt doordat een tand of kies uit levend materiaal bestaat. Het boren in een tand of kies maakt dus in feite een tandbeenwond die enige tijd nodig heeft om te genezen. De klachten zullen in de loop van de tijd afnemen. Indien de klachten niet verminderen dient u contact met ons op te nemen. Mogelijk is er dan sprake van een ontsteking die zich onder de vulling heeft gemanifesteerd.

Welkom bij tandartspraktijk De Marke

Een mooi en gezond gebit, dat willen we toch allemaal?

Helaas heeft niet iedereen van nature een goed en gezond gebit. Slijtage, tandbederf, verkleuring of een vervelende ongeval kan ervoor zorgen dat u niet tevreden bent met uw gebit. Gelukkig is voor alles een oplossing. Wij kunnen u deskundig en professioneel helpen. U kunt een afspraak inplannen met onze medewerkers.

Tandartspraktijk De Marke in Hengevelde is aangesloten bij de KNMT. Onze tandartsen voldoen aan de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg en zijn BIG-geregistreerd.