Maatregelen Coronavirus

Met ingang van 20 april zullen de meeste behandelingen, met inachtneming van uitgebreide voorzorg- en beschermingsmiddelen, weer worden hervat.

Wij zullen contact met u opnemen voor het maken van een nieuwe afspraak indien uw afspraak in de afgelopen weken was afgezegd.
U kunt ons natuurlijk ook bellen als u een afspraak wilt maken. Omdat wij nu veel afspraken moeten 'inhalen' zullen wij patiënten met een noodzaak als eerste benaderen voor een afspraak.  Wij hopen op uw begrip indien uw preventieve controle daarom misschien nog even moet wachten.

Heeft u in de aankomende periode een afspraak staan en geen bericht gehad dan vragen wij u om eerst contact met ons op te nemen. Mogelijk hebben wij u niet kunnen bereiken of wilt u zelf de afspraak verplaatsen.

Wij vinden het fijn u weer te kunnen verwelkomen in onze praktijk.
Voor uw en onze veiligheid vragen wij u wel rekening te houden met het onderstaande ;

 Kom alleen naar uw afspraak. Overleg vooraf met de assistente als dit niet mogelijk is.
 Wij houden onze voordeur gesloten zolang de overheidsmaatregelen van kracht zijn. Wij zijn dus wél aanwezig.
 Respecteer de 1,5 meter maatregel.
 Was uw handen en gebruik de desinfectie-gel in de wachtkamer.
 In verband met de extra hygiëne maatregelen is het toilet afgesloten.

❗️ Bij het niet of niet tijdig afzeggen van een afspraak brengen wij de gereserveerde tijd in rekening met een minimumbedrag van € 20,-

1. Nemen jullie ook nieuwe patiënten aan?

Neem gerust contact met ons op via 0547 - 333 782 (dinsdag t/m donderdag) of per mail op info@tandartspraktijkdemarke.nl

Wat moet ik doen bij spoed?

Heeft u een spoedgeval, dan zijn wij tijdens openingstijden bereikbaar op telefoonnummer 0547 - 333 782.
Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u bellen naar Tandartsenpost Hengelo 0900 -1515

Let op! Tijdens de spoeddienst is legitimatie verplicht en is alleen contante betaling mogelijk. Vergeet uw verzekeringspapieren niet mee te nemen. De spoedgevallendienst is uitsluitend bedoeld voor noodsituaties zoals tandletsel, hevige tand- of kiespijn en nabloedingen.

Wat te doen bij tandletsel?

Bij een ongeval, waar de volledige tand uit de mond is gekomen, bestaat de mogelijkheid dat de tandarts de tand in de kaak terug plaatst. Hier is wel snelle actie vereist en het slagen van deze behandeling is van verschillende factoren afhankelijk! Ook als een tand is beschadigd of afgebroken, zijn er nog behandelmogelijkheden.

Wat te doen bij een afgebroken tand?

Wanneer er een stuk(je) van een tand is afgebroken, moet je dit afgebroken stuk tand bewaren en zo snel mogelijk naar de tandarts gaan om verdere problemen te voorkomen. Mogelijk kan de tandarts het stuk weer aan de tand vastplakken. Lukt dit niet dan zal de tandarts de tand met (composiet)vulling opvullen.

Wat moet u doen als uw tand is uitgevallen?

  • Houd de tand vast aan de bovenkant (het zichtbare deel) en niet bij de wortel. Maak de tand niet schoon en desinfecteer hem ook niet.
  • Als de tand schoon is, houdt u hem vast bij het witte gedeelte (het gedeelte dat meestal zichtbaar is) en plaats de tand, met de juiste kant naar voren, terug in de holte.
  • Ga direct naar uw (of een vervangende) tandarts voor advies.

Wat moet u doen als u de tand niet terug kunt plaatsen?

  • Stop de tand in een beker (half)volle melk of, wanneer je geen melk heeft, in je mond onder de tong of tussen je wang en tandvlees.
  • Zorg ervoor dat je tand niet droog wordt en desinfecteer hem niet.
  • Ga direct naar de tandarts! U heeft de meeste kans van slagen als de tand binnen één uur wordt teruggeplaatst.

Wat doet de tandarts aan uw uitgevallen of losgeslagen tand?

  • De tandarts zal de uitgevallen tand terugplaatsen en verbinden met de buurtanden of -kiezen. Meestal groeit de tand vanzelf weer aan.
  • De weken erna zal de tandarts regelmatig controleren of verdere behandeling noodzakelijk is door de tand of kies te testen op gevoeligheid voor warmte en koude. In de meeste gevallen is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk omdat de zenuw van de tand of kies is afgestorven.

Deze tips gelden alleen voor het volwassen gebit. Melktanden hoeven niet te worden teruggeplaatst.

Voorkomen van tandletsel tijdens het sporten

Tandletsel komt vaak voor tijdens het sporten. Ongelukken gebeuren, vooral wanneer u een sport beoefent. U kunt uw gebit tijdens het sporten beschermen door een aangemeten gebitsbeschermer te dragen.

Bron: KNMT en Dr. G.A. van der Weijden, tandarts parodontoloog/implantoloog

3. Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken op het reguliere nummer kan alleen van dinsdag t/m donderdag van 08:30 tot 12:00. U kunt dan bellen naar 0547 - 333 782 . U kunt ook per mail contact opnemen met ons via: info@tandartspraktijkdemarke.nl of u vult het contactformulier in.

Voor spoedgevallen tijdens openingstijden kunt u bellen met 0547 - 333 782 . Voor spoedgevallen buiten openingstijden verwijzen wij u naar de tandartsen dienst. Op ons antwoordapparaat spreken wij het nummer in van de dienstdoende tandarts volgens de dienstregeling.

4. Wat zijn jullie openingstijden?

Onze tandartspraktijk is geopend op:
 
Dinsdag van 08:30 - 17:00
Woensdag van 08:30 - 17:00
Donderdag van 08.30 - 17.00
Zaterdag van 09:00 - 17:00 

5. Bij wie kan ik terecht met mij klacht of opmerking?

Klachten, opmerkingen of suggesties ter verbetering van de zorg horen wij graag van u. U kunt daarvoor terecht bij de tandarts of assistentes. 

Onze praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNMT.